kolmapäev, 17. oktoober 2012

Neli erinevat mütsi

Müts on heegeldatud 100 % akrüül lõngast. Peaümbermõõdule 50-52 cm.

http://www.disainimaja.ee/shop/product/1050-heegeldatud-muts-28262






 Mütsi kudumist alustasin ripskoes riba kudumisest. Kui riba pikkuseks oli vajalik peaümbermõõt valmis kootud, ühendasin riba  ringiks (mütsi pööratud serv). Järgnevalt korjasin riba servast silmused vardale ja hakkasin kuduma mütsi osa.




Punase mütsi koenäide. Roosa lõng on kahekordselt võetud peenike ühekordne 100 % villane lõng. Punase poola efektlõnga Fantazja koostis on teadmata - kuid selles on villa ja arvatavasti nailonit.  







 Rohelise kirju müts on kootud  ringselt parempidi silmustega. Üks rida musta 100 % villase lõngaga ja üks rida efektlõngaga. Efektlõnga Gusto koostis on 75 % vill ja 25 % nailon.  







Mütsi välisküljeks on jäetud nn. pahem pool. Efektlõnga jämedad osad moodustavad mütsi eriliseks tegevad reljeefsed "mummud".







Must  madala "karvaga" müts on kootud  ringselt parempidiste silmustega, kahest lõngast, üks rida ühe lõngaga ja järgmine rida teise lõngaga. Üheks lõngaks kasutasin 100 % akrüül lõnga (kirju rohelise-pruuniga), millest oli järele jäänud väike sutsuke. Teiseks lõngaks must efektlõng Becky 100 % mikro polüester.  



Mütsi välisküljeks jätsin jälle nn. pahema poole, kust kirju lõnga olemasolu pole praktiliselt üldse näha.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar